Hoe kies je een hairstylist

Kapper

Ooit een slecht kapsel gehad? Nou, de meesten van ons hadden het op een bepaald punt in ons leven. Gelukkig zijn er betere oplossingen.

De meeste mensen hebben een vertrouwde hairstylist die ze regelmatig zien. Jammer genoeg hebben ze niet allemaal zo’n goede smaak. Hun smaak kan variëren naargelang de regio en de tijd, maar hun hairstylist moet over voldoende creativiteit en kennis beschikken om elk van zijn klanten het perfecte kapsel te geven. Er mogen nooit twee mensen met hetzelfde kapsel zijn. Als dit niet begrepen wordt, zal het een onaangename ervaring worden. Je wilt dat je kapper leert over je haartype, levensroutine, favoriete TV show, en dingen die goed staan bij wijn. Natuurlijk zullen ze proberen om deze dingen op te nemen, maar ze zullen niet alles leren over je haar.

Creativiteit is de sleutel. Hoe pluiziger en groter je haar, hoe creatiever je kapsel kan zijn. Denk er maar eens over na, als je kapper je haar knipt met onzichtbare haarclips, zul je hem of haar zeker willen laten zien hoe graag je het geknipt wilt hebben.

Natuurlijk gaan die drie smaken niet samen, en heb je je eigen voorkeuren, maar de juiste hairstylist vinden is vaak een eenvoudig proces van eliminatie. Er zijn drie hairstylisten in uw stad, en misschien werkt een van hen niet voor u. Zo kun je de juiste kapper voor jou vinden.

Als je eenmaal de juiste kapper voor je hebt gevonden, praat dan met hem of haar over je haartype en kijk of hij of zij je wat aanbevelingen kan doen. Misschien weten ze bijvoorbeeld dat je haar te krullend is, of dat je hoofd rood wordt als je bloost, enz. Op die manier kunt u te weten komen welk kapsel het best bij u past.

Naast het bepalen van een stijl, moet u ook het volume van uw haar kennen, of u dik haar hebt, of dat u dun haar hebt. Het is best moeilijk om je voor te stellen dat je hairstylist zich precies kan voorstellen hoeveel haarvolume je hebt. Bij sommige mensen is het haar echt dik, en dat is soms een probleem bij het overzetten van foto’s. Als u dit bent, vraag uw kapper dan of hij een haarvolume vergroting kan maken.

Bovendien moet u ook communiceren wat u wilt. Stel je voor dat je wilt dat je haar lang en steil wordt, maar je kapper denkt alleen maar aan hoe het er goed uit zal zien. Zoals we weten, is niets mogelijk, dus druk je ideeën duidelijk uit.

Op die manier helpt uw kapper u niet alleen de juiste stylist te vinden, maar weet hij of zij ook wat u goed zal staan. Natuurlijk zullen ze proberen hun eigen ideeën toe te voegen, maar a) het is onwaarschijnlijk dat ze het er helemaal mee eens zijn, en b) als de stylisten natuurlijk zullen proberen hun werk gemakkelijker te maken door met iets te komen waarvan zij denken dat het jou goed zal staan.

Nu je weet dat niet alle stylisten zich op alle haartypes richten, hoop ik dat deze informatie je geholpen heeft een hairstylist te vinden waar je van zult houden. Omdat er zo veel stylisten zijn, kan het moeilijk zijn om er een te kiezen. Het kan echter heel nuttig zijn om een stylist te vinden bij wie u zich op uw gemak voelt. Dit is een gelegenheid om te praten over u en uw kapsel, en kleuren, en praten over alle belangrijke aspecten van uw haar, zoals kleuren, highlights, en onderhoud. Het is ook een goede gelegenheid om vragen te stellen over de stijl die je gekozen hebt en waarom. Het belangrijkste is dat je plezier hebt en een stylist vindt waar JIJ graag naartoe zou komen.

 

lees meer;

Beautysalon Rotterdam

Pedicure Rotterdam West

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.