Hoe bereid je je voor op het kappersvak?

 

Kapsalon

Saaie kappers – of zij die liever geen haar knippen – vind je in alle lagen van de bevolking. Ze identificeren zich waarschijnlijk niet met de snobistische houding van de meeste kappers tegenover haar, maar ze genieten waarschijnlijk toch van een goede knipbeurt. De meeste mensen die naar een kapper gaan voor een knipbeurt zijn er vrij zeker van dat ze een kapsel krijgen waar ze tevreden mee zijn, en als dat niet zo is, denken ze aan hun kapper. Sommigen houden het erop dat ze een betere oplossing kunnen krijgen bij een goedkopere kapperszaak. Gladde praatjes over een flesje geparfumeerd ontsmettingsmiddel en een rug isician-jasje met hoofdhuidspray, een “wie heeft de kinderen” kapsel en zijn nu voor de tweede keer je oren aan het borstelen. Je krijgt het idee.

De wereld van de kapperszaak is een wereld op zich. In een tijd waarin mensen zich onderdompelen in percentages, trends en dergelijke, zijn kapperszaken het trefpunt voor al diegenen die dromen van een goed kapsel en een zelfverzekerde uitstraling. Net als dokters en tandartsen zijn kapperszaken en kapsalons van essentieel belang in een gezonde samenleving en verlenen zij kwaliteitsdiensten wanneer de behoefte zich voordoet. Helaas hebben we soms een hekel aan de kwaliteit, en daarom heeft de kappersschaar, die bedoeld was om de kloof tussen professionals en broodjeszaken te overbruggen, een steun gevonden bij een onwaarschijnlijke bron: tieners.

“Waarom de moeite nemen om naar de kapper te gaan, vraag je?”

Het antwoord is, zoals de meeste tieners weten, dat kapperszaken de laatst overgebleven effectieve optie zijn voor het trimmen van haar. Traditionele kapperssalons hebben te lijden onder de bijna onmogelijkheid om een eenvoudige, none-stop shop te runnen – met de PlAY cuts tondeuses de gebogen-botte-kniptangen is het moeilijk om de klus te klaren. Maar als de tiener weet waar hij hem kan vinden, is de kapperszaak de perfecte oplossing. Niet alleen is het handig, schoon en comfortabel, de oude kapperszaak kan de perfecte kapperservaring zijn. High-end, mom-and-pop winkels hebben beperkte ruimte; een barbier kan het zich niet veroorloven om zijn talenten zo veel als een kapper of hairstylist kan verbreden.

De examens gaan over veel meer dan alleen haarverzorging: verwacht naast knippen, manicure en pedicure ook een examen over nagels, huidverzorging, make-up, de juiste kleding (niet noodzakelijk kleding en accessoires), ziektekiemen en -ziekten, en ingrijpende levensveranderingen. Verwachten dat men een persoonlijke hygiëne-ontwikkeling doormaakt is inderdaad een leuk idee, maar dit hangt af van de professionaliteit van de school en van de certificering. Helaas zijn er zoveel ongelijke kwaliteiten verbonden aan kappersscholen: ongelijke tijdschema’s, ongelijke materialen en technieken, gebrek aan begeleiding en advies, studenten zonder benen examens en andere tekortkomingen, Spaans als taal voor de meesten, en ga zo maar door.

De beste en meest praktische manier om je voor te bereiden op de kappersopleiding is je in te schrijven bij een gerenommeerde kappersschool en rond te vragen voor advies. Voor aspirant-kappers kunnen de plaatselijke kappersvereniging of de stadsvaders helpen als doorverwijzers. Neem contact op met een vertegenwoordiger van de school waar ze aan denken: vraag of ze informatie kunnen geven over de cursussen, de leraren en het lesrooster. De directeur of de directie van de kapperschool is meestal degene die je kan begeleiden bij je keuze.

Als de school in een grote stad ligt, zal ze je een hogere prijs willen aanrekenen dan een school in een plaats als paragraphsolis waar ze moeilijker te bereiken zal zijn. Als de plaats ver weg ligt, kan de afstand je plannen beïnvloeden en je dwingen een minder optimale kapperschool te kiezen.

Kies altijd een betrouwbare kappersschool die je een redelijk geprijsde cursus kan aanbieden. Verwijzingen en aanbevelingen van mensen die je kent, zullen een gouden bron van informatie zijn.

Hoe en waar ga je shoppen voor je kappersopleiding? Internet, om te beginnen. Het omzeilt bijna alle kantril drukte van het leven en geeft je direct toegang tot het web. Zelfs als je niet weet hoe je een computer moet gebruiken, zul je al snel weten hoe. Met sommige zoekmachines kun je niet alleen scholen in het algemeen vinden, maar ook in bepaalde plaatsen zoals Los Angeles of New York, en meestal met andere hulpmiddelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.