Het belang van een haarschaar

Herenkapper

Het was de nieuwsbrief van de Hair Design Club of America die oorspronkelijk het gebruik van een schaar voor het knippen van haar afraadde. De Hair Design Club klaagde haar schadevergoeding aan met het argument dat een tondeuse het gevaarlijkste instrument was om haar te knippen.

De Hairs Design Club werd opgericht in 1960 en was samengesteld uit deskundigen op het gebied van haarwetenschap en -technologie. Haar oorspronkelijke opdracht was jonge mannen en vrouwen te leren hoe zij hun professionele uiterlijk konden behouden, zowel wat hun haar als hun kleding betreft.

Schoonheid en persoonlijke hygiëne waren wel degelijk waarden voor de haarwerkclub. Zelfs toen werd het gebruik van een professionele schaar niet aangeleerd. De club verbood zelfs het gebruik van zilverkleurige scharen omdat ze de ruggen van de handen konden ruïneren.

Het is buitengewoon te denken dat herenkappers op zo’n gespecialiseerde manier zijn opgeleid dat zij bijna experts zijn in het hanteren van verschillende soorten scharen. Van zinkoxide tot staal, ijzer, hout, vinyl en brons, ze zijn experts in het kiezen van hun favoriete schaar.

Het verbaast me dat niemand de woorden “maar het is te duur” zal uitspreken. Er zijn wel degelijk markttendensen en die zijn het zeker niet. Er zijn waarschijnlijk een groot aantal dure haarscharen op de markt en daarom gaan steeds meer mensen op zoek naar goedkope scharen.

Er zijn eigenlijk heel wat fabrikanten die goedkope, grijze of zeer dure scharen gebruiken in hun productie. Ze kunnen worden gekocht en ze zijn zeker niet goedkoop in prijs. Maar toch, het kopen van een dure haarschaar is als het kopen van een mooie auto of een grote vakantie. Er is gewoon iets met dat luxe gevoel wanneer je je bankrekening opdoekt.

Er zijn eigenlijk twee categorieën voor goedkope haarscharen, functionele en fancy. Er zijn scharen die worden geproduceerd om goed te functioneren, maar zijn niet fancy. Deze zouden een verspilling van uw geld zijn. De andere zijn gemaakt om op te leuken of om een set compleet te maken. Die zijn best cool.

In de loop der jaren is het steeds moeilijker geworden om met haarscharen om te gaan. De reden daarvoor is dat de omgang met haarscharen heel, heel anders is dan met ander gereedschap. Het verschil is ontmoedigend. De juiste materialen verzamelen om de bladen te repareren en ze netjes te houden is een moeilijke taak. Daarom hebben mensen die dit werk doen een extreem hoog vaardigheidsniveau.

Er worden ook verschillende soorten scharen gebruikt. Er zijn grote en kleine geblokkeerde hoofdhuidscharen. Er zijn ook uitdunscharen, die worden gebruikt om bulkhaar te verwijderen. Dan zijn er Scalping scharen, die worden gebruikt om lichamen van haar te trimmen. De lijst is eindeloos.

 

 

lees meer:

Kapsalon Breda

Dameskapper Breda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.