De Geschiedenis van Geur

Make-Up Kwasten, Verzinnen, Borstels

Geur is een van die onderwerpen waar de meeste mensen geen weet van hebben. De meesten denken bij geur aan de aangename geur van bloemen of de natuur. Maar de herkomst van geuren kennen is belangrijk als je allergieën, bijwerkingen en het besmeuren van hoornvliezen met sterke parfums wilt voorkomen!

De geschiedenis van geuren gaat terug tot de oude Egyptenaren. Het woord Chanel komt van de naam van de stad in Frankrijk waarvan bekend is dat Cleopatra er haar graftombe liet bouwen. De stad heeft nog steeds delen van haar muur beschilderd met haar afbeelding. Geur bestaat al sinds de oude Romeinen, maar het werd pas in de Renaissance geïdentificeerd als een “luxe” van hoge kwaliteit. In het Engeland van Elizabeth werden de eerste parfums gemaakt.

De Britten waren ook bezorgd over hun aanwezigheid op zee. Door de kruidnagelen die in de aromatherapie werden gebruikt, kon de koningin militaire voorraden citrusvruchten, met name citroen, bemachtigen. Dankzij vroege sterilisatietechnieken waren deze voorraden op gunstige tijdstippen beschikbaar.

Door het bondgenootschap met Frankrijk kon Groot-Brittannië doordringen tot de Afrikaanse handel. Koningin Victoria kon de huiden van de plaatselijke bevolking verkrijgen voor de Afrikaanse koninginnen. De citrusvruchten werden gekapt en het sap werd eruit gehaald om te worden gebruikt in alcohol van hoge kwaliteit, bekend als Elizabethaanse glycerine.

Rond de eeuwwisseling van de 19e eeuw betekende vervoer massaproductie en werden vrouwen zich steeds meer bewust van hun figuur. Om aan de vraag naar deze nieuwe “luxe” voor de Victoriaanse manier van leven te voldoen, namen andere Europese naties dezelfde praktijken en technieken van de rijken over.

Amerikaanse parfums bereikten Europa via voorraadvaten zoals flessen en potten. Er was geen vrachtvervoer nodig om de vloeistof terug naar Amerika te vervoeren. Omdat het gemakkelijk was te mengen en te combineren, groeide de vraag naar deze luxeparfums snel.

Gelukkig was er een andere natie die een soortgelijke boom doormaakte. Tegen 1810 was Frankrijk het centrum van de parfumproductie met bijna 200 fabrikanten en honderden werknemers. Het parfum bereikte Londen en Salon Parijs en vestigde zo Europese concentraties in deze belangrijke steden. De groeiende rijkdom van de Europese elite bracht echter veranderingen in de samenleving teweeg, aangezien de smaak en de interesses van de nieuwe middenklasseBeginners meer in de richting van luxe en verfijning gingen. Het ISRP (Improporaryed Self Relaxing Ritual) was geboren.

Sommige geuren riepen beelden op van bergen en weiden. Andere riepen beelden op van bloeiend fruit of van bruiloften en rituelen. Er werden bonussen uitbetaald aan werknemers die de meest “aangename” producten produceerden. En van de klanten werd verwacht dat zij zich in kosmopolitische stijl kleedden om anderen te behagen.

Chemie werd ook gebruikt bij de productie van parfums. Het eerste moderne synthetische parfum, gemaakt van aromatische koolwaterstoffen, werd aan het begin van de negentiende eeuw door een chemicus gedistilleerd tot een onuitsprekelijk geurend parfum.

De creatie van Chanel No. 5 in 1920 wordt beschouwd als het begin van de parfums die vandaag de dag als parfums kunnen worden herkend. Net als bij de parfums en colognes werd ook Chanel No. 5 beïnvloed door de Britse smaak voor consistentie en verfijning. Het synthetische parfum werd gemaakt in eerste beginselen; oliën gedistilleerd uit bepaalde tropische planten werden gemengd met ethylalcohol en water om een worksite van onverdunde natuurlijke aromatische oliën te verkrijgen.

Chesebrough was de eerste fabrikant van Chanel No. 5. Hij nam het ruwe en schurende werkingsprincipe van kamferolie en paste het toe op de parfums. Hij wilde de Britse smaak voor geuren aantrekken. Ondanks de ruwe geur, werd Chanel No. 5 uiteindelijk een dienst aan de Koningin. Toen het bedrijf in 1935 werd verkocht aan de Estee Lauder Company, werd al het personeel overgeplaatst en kozen de nieuwe eigenaars voor het decadente Chanel No. 5.

Sommige parfumerieën gebruiken de traditionele procedures om moderne commerciële parfums te produceren. Toch zijn er ook mensen die gebruik maken van moderne methoden om parfums te maken. De moderne methode omvat het gebruik van stoomdistillatie om oliën uit bloemen te extraheren. De stoomdistillatie is een methode die op grote schaal wordt gebruikt door de grote parfumfabrikanten in de wereld.

Procedures voor stoomdestillatie

Bij een stoomdestillatie wordt de met stoom gedestilleerde olie verwijderd door middel van verdampingsmiddelen. De olie ontleent zijn naam aan de distillatiemethode. Naast de traditionele methode van stoomdistillatie zijn er enkele moderne methoden waarbij externe oliën worden gebruikt bij de oliedistillatie. Zelf make up maken

Aan de olie-water-oplossing worden vreemde oliën toegevoegd om het paarsachtige mengsel te smeren. Hiertoe behoren olijfolie, kokosolie, vruchten, pijnboompollen en bloemenessence. Deze zijn in kleinere hoeveelheden aanwezig in de oliedestillatie. Het voordeel van hun toevoeging aan de oliedestillatie is hun lichtere aroma en hun vettigheid. De hoeveelheid van deze oliën wordt verhoogd nadat de olie is gekookt en van de wateroplossing is gescheiden. De water-olie-oplossing wordt vervolgens grondig gewassen met heet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *