De geschiedenis van een terugwijkende

Kapster Leiderdorp

De definitie van een barbier is: iemand die om sociale en culturele redenen het haar van het menselijk lichaam verwijdert.

In Engeland zijn barbiers professionals die zich bezighouden met het knippen van haar voor schoonheids- en cosmetische doeleinden. In sommige gebieden zijn barbiers ook genezers en chirurgen. De diensten die zij aanbieden zijn onder meer haarknippen (en niet te vergeten stijlen) en scheren.

In sommige landen zijn kappers ook chirurgen en genezers. Indiase bejaarden bijvoorbeeld knippen hun hoofd af in een proces dat “vajacial” wordt genoemd, het hoofd is te kort voor de Indiase hoofdkapper, de bejaarden gebruiken deze techniek om hun grijze haren te verminderen. Uit is ook een gangbare praktijk bij bepaalde Afrikaanse stammen.

De voornaamste taak van een barbier is het knippen, of trimmen, van haar of het verwijderen van het haar van het hoofd. Kappers voeren dit werk meestal uit in een vochtige omgeving en hun pruiken worden meestal van de klant zelf afgenomen. De kappersscharen, tondeuses en kammen, en scheerapparaten die zij gebruiken, worden allemaal in de winkel bewaard. In de winkel worden ook de instrumenten voor het knippen van haar en nagelverzorging bewaard, zoals nagelvijlen en nagelriemverwijderaars.

Geërfde eigenschappen

De pruiken die de meeste mensen vandaag de dag gebruiken zijn genetisch verwant aan die van de oude Egyptenaren, Romeinen en Grieken. De oude Grieken, Egyptenaren en Romeinen gebruikten en ontwikkelden ook cosmetische procedures die we tegenwoordig als trends zien in salons en kuuroorden. In die tijd verwijderden ze bijvoorbeeld wratten, brandden wierookstokjes of plaatsten poeders van lood en kwik op hun hoofd.

Andere culturen

De Denen voerden neonatoprostchirurgische ingrepen uit, waarbij zij soms kwik gebruikten; hun Griekse en Romeinse voorgangers gebruikten ook kwik en lood zonder kwik. Ook ontwikkelden vroegmoderne chirurgen skeletinjectieprocedures, die vergelijkbaar zijn met de neonatoprost-injecties van vandaag. zeventiende-eeuwse pruiken werden door artsen gebruikt om ledematen te reconstrueren, en ze er bruikbaarder uit te laten zien.

Ga naar een kapper.

Dat komt omdat kapperszaken en kapsalons zich niet alleen met het knippen van haar bezighielden, maar ook met andere dingen. In plaats van alleen maar haren te knippen, deden kapperszaken en kapsalons ook andere dingen. Ze speelden bepaalde deuntjes, gebruikten acteurs alslearisken, gaven patat, openden schoonheidswinkels, en kleedden ook mensen aan, met wie ze nooit eerder hadden gewerkt. Evenzo begonnen mannen zich te scheren en hennep vast te houden.

De barbier en de kapper waren mensen die op een vast tijdstip samenkwamen en als groep werkten, waarbij zij hun vaardigheden met elkaar deelden. Zij gaven vorm aan het uiterlijk van een persoon, toonden respect voor het eigen uiterlijk en hielpen kinderen bij het aanleren van de juiste verzorging en etiquette. Voor kinderen was naar de kapper gaan de manier om grootmoeder en grootvader te begroeten. Naarmate de maatschappij meer VIP-gericht werd en de ‘hipste’ naar voren werden geschoven, werden deze extraatjes al snel voor iedereen bereikbaar.

Vind een baan in een salon

In het begin van de jaren negentig was de kappersbranche alleen al in het Verenigd Koninkrijk meer dan 1 miljard pond waard, en met zoveel salons die overal ter wereld werden geopend, werd de concurrentie steeds heviger. Mensen waren op zoek naar een groenere, jongere look, en stylisten leerden alles wat ze konden om de procedures efficiënter en leuker te maken, en het allerbelangrijkste, ze begonnen te leren hoe ze hun haar zelf moesten knippen.

 

lees meer:

Kapster Leiderdorp

Highlights Leiderdorp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.